Elimäen Vilppulan Nuorisoseura ry
Elimäen Vilppulan nuorisoseura perustettiin vuonna 1901. Seuran perustaja Oskari Oksala toimi seuran ensimmäisenä esimiehenä. Hänen mukaansa seuran tavoitteena oli kasvattaa jäsenistään kunnon kansalaisia: raakuus ja paheet tuli poistaa kansan keskuudesta.

Aluksi seuran tilaisuudet olivat hartaita, jopa uskonnollisia. Virret ja rukous kuuluivat joka tilaisuuteen. Sivistäminen aloitettiin ensin lukutuvan ja myöhemmin kirjaston perustamisella. Kesäisin seura järjesti suosittuja urheilukilpailuja, joissa lajeina olivat kuulantyöntö, polkupyöräily, kiipeäminen, juoksu ja painonnosto.

Seurantalo rakennettiin talkoovoimin. Vihkiäiset pidettiin sunnuntaina 4.7.1909 "alkaen puoli yksi jälkeen puolen päivän". Tilaisuus aloitettiin "majesteetillisella" virrellä 360. Paikalle kertyi runsaasti sekä vanhaa että nuorta väkeä.

Myöhemmin seurantaloa laajennettiin ja se sai nykyisen ulkonäkönsä (v.1923). Seurantalolla järjestettiin myös jumalanpalveluksia, ennen kuin vuonna 1952 Korialle valmistui oma kirkko. Vuonna 1944 Laurikaisen elokuvayhtiön toimesta seurantalolla aloitettiin säännölliset elokuvaillat. Elokuvaillat saivat suuren suosion ja niitä näytettiin neljänä iltana viikossa.

Muita seurantalolla järjestettäviä toimintoja vuosien aikana on muun muassa: iltamat, näytelmät, kansantanhut, bingo, teatterikerho, kesäjuhlat, raittiustyö, valokuvaus, musiikkikoulu, diskot, ja nuorisokahvila.

Tällä hetkellä seuran toiminta keskittyy erilaisten harrastustoimintojen järjestämiseen ja viikoittaisiin iltapäivä- ja päivätansseihin. Lisäksi taloa vuokrataan myös muuhun käyttöön.
 

Oskari Oksala